Pynte til jul?

Pynte til jul? Er finner du årets interiørtips!

Aller først

Det første du bør gjøre er å rydde plass. Ta bort høstens pynt, og skap gjerne et større rom for dekorasjoner enn du er vant til. Julen er årets store høytid, der det er lov med overdrivelser i farger, utforming og størrelse.

Plassering

Det er mye finere å ha pynt der man vanligvis har pynt, men med sesongens siste utgaver. Du behøver derfor ikke finne opp kruttet på nytt ved å henge ting og tang i gardinstenger eller på dørhåndtak. Å pynte der man ikke vanligvis gjør det, kan skap uro. Hold det enkelt. Stilrent er alltid en god ting, men forsøk å bryte litt med noe tradisjonelt som har overlevd tidens tann. Julen handler også om gode minner, og hva er vel mere hyggelig enn å kunne dele en liten anekdote i denne sammenheng?

Inngangspartiet

Julen er til for sosiale sammenkomster, og det er vanlig å besøke hverandre flere ganger. Gjør derfor litt ekstra ut av inngangspartiet med dørkranser, lykter og vintergrønne busker. Lyslenker drevet av batteri fåes kjøpt mange steder – og du er dermed ikke lengre avhengig av utendørs strøm for å kunne skape en magisk julestemning!

Lag et julefat

Dekorer et stort fat med frukt, julekuler, barkvister og papirpynt. Dette kan passe på alle slags bord og vil gi en lun atmosfære i rommet.

Vekk sansene

Sett frem kaker og godter, gjerne frukt, på trefat på steder der du vanligvis ikke setter et fat. Kanskje i gangen, eller i trappesatsen?

Husk lysene

Julen er definitivt tiden for stearinlys. Her finnes det utallige løsninger, men sørg for at det ikke blir for mye. Heller noen få store samlinger, enn mange små – det er viktig å tenke på brannfaren også!

Alle vi i &Partners ønsker en riktig god advent og førjulstid!