Sesongmessige variasjoner i boligmarkedet – hva skjer før jul?

Har du hørt om han som solgte boligen sin i en vill budkamp midt i romjulen? Nei, kanskje ikke, men du kjenner sikkert noen som har brukt julen til å forberede et boligsalg på nyåret. Eiendomsmarkedet står aldri stille. I denne artikkelen får du en oversikt over sesongmessige variasjoner i boligmarkedet.

De gode salgsperioden

Når Norge er tilbake på jobb etter en høytid eller ferie, har det vært vanlig at aktiviteten i boligmarkedet konsentrerer seg innenfor noen spennende uker. Historien har en tendens til å gjenta seg selv, og det betyr at du kan ligge i forkant og starte planleggingen i god tid.

Januar; boligmarkedets tradsjonelt sett sterke periode.

Nytt år, tid for bonuser, refinansiering, ny bolig og generell optimisme om fremtiden. De blanke arkene skal fargelegges med en hyggelig boligdrøm.

Mai; etter påske er det en innspurt mot sommeren

Denne salgsperioden kalles “vårslippet”. Dette er siste sjansen for å treffe et godt visningstempo før fellesferien setter inn.

August; tiden for forandringer.

Noen skal begynne studier, andre bytter jobb, men felles for alle er at de kanskje må bytte bolig på grunn geografi og avstander. Barn i skolealder? Flytte til et godt skoledristrikt?

Nå bør du starte forberedelsene?

Det tar ofte minimum 2 uker fra du bestemmer deg for å selge en bolig, til den ligger ute i markedet. Dette inkluderer ikke den lange perioden i forkant der du vurderer ulike alternativer. Å forberede et boligsalg innebærer flere ting. Du bør velge en god megler, du bør tenke på utbedringer og du bør få oversikt over prosessen du skal gjennom. Å velge en megler kan du gjøre året rundt, men vit at salgsprosessen ofte starter rett etter høytider og ferier. Det betyr at du mest sannsynlig bør ha kontaktet megler før du reiser på ferie eller feirer jul. Da har du satt i gang en prosess som ender i et salg.

Klikk HER for å få en oversikt over dine lokale &Partners eiendomsmeglere!