Slik får du en finere hytte!

Alle drømmer om en hytte på fjellet. De som allerede har en hytte på fjellet drømmer kanskje om en finere hytte. Fritidsbolig er ferie og familiekos, da er det lov å bruke ekstra tid og penger på å skape seg sitt eget lille paradis.

Her får du 8 tips til hvordan du kan gjøre hytten din mer attraktiv for deg som bruker, eller for en eventuelt kjøper ved et salg.

1. Skift ut vinduer og dører. Er det en ting som slipper ut mye varme og gjør hytten uøkonomisk, er det trekk fra vinduer og dører. Her kan man i tillegg gjøre stilvalg som hever kvaliteten.

2. Malestrøk innvendig. De aller fleste norske hytter har et stort innslag av furupaneler. Mal stuen og gangen i hvitt eller grått, gjerne i kombinasjon med annen type farge på dragere, noe som gjør det mer moderne med en gang.

3. Installér forbrenningstoalett der du tidligere hadde utedo. Det er mer hygienisk, og et godt alternativ til vannklosett.

4. Lag en god bålplass med benker rundt, eventuelt med en bålpanne. Samling utendørs med mat og lek er en enkel måte å få barna opp fra ipaden og ut i naturen.

5. Ny peisovn eller vedfyrt komfyr. Det finnes et stort utvalg av komfyrer der du kan bake brød og lage pizza i, drevet av tørr norsk ved.

6. Fargekoordinasjon på soverommene. Det skal lite til å organisere gardiner og sengeklær i samme farge, eventuelt også veggene. Det skaper et eksklusivt preg i den norske fjellheimen.

7. Benkeplaten på kjøkkenet. Den kan koste litt, men sparer deg for å bruke penger på nye skap, dører, skuffer, osv. En ny benlkplate i et holdbart materialet gjør kjøkkenet friskt og nytt.

8. Bytt ut bildene på veggen. Det er ikke alltid jaktbilder og eldre klenodier fra tidligere generasjoner gir hytten identiteten du ønsker. Finn frem nye uttrykk, eksperiementer og la kunsten bygge fargespill som moderniserer hele opplevelsen.