Skal du oppgradere eller pusse opp?

Det er finnes mange ulike grader av oppussing, ofte er det pengene som skiller, men her er noen nyttige tips til hvordan du kan utbedre boligen på en tids- og kostnadseffektiv måte.

De dyreste rommene er alltid kjøkken og bad. Overflatebehandling kan være billig med egeninnsats, men gode interiørvalg er det ingen som kan garantere deg. Her må du som boligeier eller familie finne ut hva dere ønsker og planlegge deretter.

Her er våre tips!


Finn inspirasjon
Influencere, interiørnyheter og stylingapper lar deg enkelt og gratis følge med på de ulike trendene, men også hvordan andre personer du kanskje ser opp til velger å innrede sin egen bolig. Ikke alle er like opptatt av interiør, hvorfor skal du da ikke la deg inspirere av de som jobber med dette til daglig? Tidligere betalte man dyre penger for slike råd, i dag er det gratis.


Lag prioriterte lister
Hva danner grunnlaget for de andre oppussingsprosjektene? Hva må du gjøre først av store investeringer? og hva kan du utføre selv på noen få arbeidshelger? Det er ikke noe poeng å bruke tid på overflatebehandling hvis du skal ta ned en vegg eller kjøpe nytt kjøkken på et senere tidspunkt. Et dekkende engelsk uttrykk er “Eat a frog for breakfast”. Det anbefales å utbedre det dyreste og vanskeligste aller først. Da vil alle andre oppgaver i ettertid være enkle og lystbetonte.


Følg med på tilbud
I gamle dager var det kuponger og tilbud i avisene som gjaldt. Eiendomsbilaget i Aftenposten var fast lesing for store deler av Norges opppussings og husglade befolkning. I dag er det rabattkoder og kampanjer på nett. Gjør enkle søk på Google på møbler, interiør, oppussing, kjøkken osv. Så vil du ofte få tidsaktuelle tilbud på de øverste tre linjene. Konkurransen er hard, så det er alltid noen gode tilbud der ute.


Innkjøpene og levering
Planlegg en god tidslinje og legg inn en buffer for forsinkelser. Å planlegge oppussing krever gjerne litt prosjekterfaring, men du kommer langt med logisk tanke og fornuft. Når du kler på deg er det alltid undertøyet først, deretter mellomplagg, gensere og bukser, før du tar på deg en jakke og en hatt. Slik fungerer boligoppussing også. Ta det innerste først, nytt gulv? Sparkle og male veggen? Husk lister, hva med membranen på badet? Det er lite poeng å få levert en splitter ny sofa før du går i gang med malingen i stuen.


Gamification
Få med familien på det felles mål, gjør det gjerne med en bonus eller feiring i etterkant. Her finnes det en rekke apper, men du kan like gjerne henge opp en tidslinje med post-it lapper på kjøleskapet. Snakk med barna og partneren gjennom hele prosessen, slik at dere føler eierskap til oppussingen sammen. Sørg for å feire delmål, og gjør noe ordentlig fint sammen når alt er ferdig. God oppussing!