Ferie i eget hjem? Slik underholder du de minste i fellesferien!

Eventyrland

Å bygge om boligens naturlige rom til et eventyrland har aldri gått av moten. Det starter kanskje med puter på gulvet og laken over spisebord, men kan ende med flotte og kreative løsninger som barna er med på å lage selv. Ta i bruk alle rom, og tenk at du et Peter Pan for en dag!


Konkurranser


Er barna i en alder der konkurranser er gøy, kan man lage “sommerens råeste rebusløype”. Du kan gjemme oppgaver over alt, det finnes kriker og kroker du ikke var klar over fantes. Belønning kan gis i ulike valører, etter endt lek. Hvorfor skal dette være forbeholdt bursdager? Husk å forberede barna godt på hva dere skal gjøre, gjennomfør uansett og kos dere med resultatet. 


Ute


Uavvhengig av hva slags uteplass du disponerer, om det er veranda eller hage, kan du alltids gjøre noe annerledes der enn hva du du har gjort tidligere. Det finnes utallige versjoner av populære spill som kubb, croquet, badminton, boccia, ringkast, osv. Inviter barna i nabolaget til en økt, og skriv resultatsliste hvert år i samme bok.


Kjøkkenet


Lag sunne alternativer av populære retter. Hva med flapjacks til morgendagens utflukt? Yoghurt-is til mesterskapet i croquet. Saftis på terninger eller hjemmelagde scones. La barna få velge sommerfavorittene, men husk at de må lære å rydde opp etter seg. 


Mat


Middagen kan varieres på en morsom måte relatert til geografi. Vi har tilgang til mat fra hele verden i butikkhyllene. Søk opp spesialiteter fra ulike land og verdensdeler. Sett opp en ukesplan der dere velger ut en rett fra ett annet land og en ulik verdensdel hver dag gjennom iuken. Knytt dette landet til en slags dagens tema, der man lærer litt ekstra om nasjonen.Her byr det opp til verdifulle læringsøyeblikk. Finn morsomme historier fra dagens aktuelle land, og del den med de andre rundt bordet. Kanskje alle kan ha en effekt eller hodeplagg. 


Boligen


Hvorfor skal du ikke benytte tiden til å ommøblere? Bruk sommeren til å skape noe nytt og annerledes, som barna kan være med på fra start. Det fører til en form for eierskap og interesse til familien og boligen. Viktiste av alt; Nyt sommeren, og bruk fantasien.