Disse fargene gjelder for 2021

Sitter du og tenker på å oppgradere fargene hjemme? Lurer du på hvilke farger som gjelder i 2021? Kategorisjef interiør Jenny Bull-Gustavsen hos Butinox kan kanskje gi deg inspirasjon.  

Fargepalett fra Butinox

Hvilke farger gjelder så for 2021? Mørketiden i Norge er lang, derfor er fargene i hjemmet viktig for å trives inne, og i en tid hvor vi tilbringer mye tid i våre hjem på grunn av korona, kan det jo være at fargene er enda viktigere enn vanlig for trivselen.

– Man legger kanskje mer merke til hva som bør endres. Du ser på en vegg og tenker «Nei, nå er jeg så lei av den fargen» og setter i gang, forteller Jenny Bull-Gustavsen.

På den annen side, så gjør all inne sittingen, at man muligens ikke får like mye inspirasjon fra besøk hos for eksempel naboen eller andre. – Vi ser at folk pusser mye opp for tiden, men at det fortsatt går mye i hvitt, blått og grått, sier hun, og mener at vi burde være litt mer vågale.

Når man tilbringer så mye tid inne, søker vi ro og balanse i hjemmet, og paletter som går ton-i-ton gir nettopp dette. – Ulike blåtoner i et og samme rom gir harmoni og eleganse, lag på lag med grønt gir dybde og variasjon og de vakre smaragdnyansene forfrisker og stimulerer. Beige seiler igjen opp som en viktig farge i årene som kommer, mener hun og legger til at fargen kan både kombineres med andre farger, eller stå alene i et monokront og dempet interiør.

Jordtoner blir gjeldende

Disse farger gjelder for 2021:
Når Jenny Bull-Gustavsen skal se inn i fremtiden, ser hun for seg at jordtoner vil bli gjeldende:

– Jordtoner vil bli stort, og vi vil se mye av det fremover. Enten alene eller som et bindeledd mellom fargede rom.

– Grønt og blått vil også være sterkt tilstede, men nå også i lysere nyanser, mener hun.  – Å fargesette i ulike nyanser av grønt eller blått gir behagelige, elegante rom, samtidig som man får dybde og spill i interiøret.

Jenny Bull-Gustavsen

«Look to Denmark»

Gult er tilbake, og gir definitivt en vitamininnsprøytning. Etter å ha vært lite tilstede i trendbildet i mange år er fargen nå tilbake for fullt.
– Gult kan varieres fra det helt dempede og nesten beige, til klart og fargesterkt sitrongult og varmt sennepsgult, sier Bull-Gustavsen, og forteller at våre naboer i sør er en god inspirasjonskilde. – Danmark er helt klart landet vi ser mest til når det gjelder interiørtrender. De er tidlig ute med alt nytt, og ligger gjerne noen skritt foran oss. Akkurat nå er det gult som rører seg aller mest blant de trendy københavnerne. Har du Instagram, sjekk ut disse profilene for herlig, gul inspirasjon: @michaeldansk og  @thustthefuss.

Vestlandet er godt fremme på trender

Fargevalget varierer faktisk litt ut i fra hvor man bor. Jenny Bull-Gustavsen sier at normalt er byene tidligst ute, deretter kommer distriktene etter. – I likhet med at Danmark gjerne ligger et år foran oss i Norge, ser vi den samme tendensen mellom enkelte regioner i Norge, mener hun. – Oslo, er naturlig nok tidlig ute. Samtidig har Vestlandet veldig mange gode interiørbloggere, og disse er bra på trender. Bergen, Stavanger og omegn er godt fremme på interiørtrendene. I Norge går vi i Butinox foran og vier gult god plass i årets fargekart, og elsker fargen 5961 SOLSTØV. Den kan styles både opp og ned, med både kremhvitt og brunt for å jorde paletten eller med enda mer gult, rosa og oransje for å gi mer piff.