Det selges fortsatt boliger i Norge

Det er for tiden mye fokus på boligmarkedet, spesielt når det gjelder påvirkningen den økende renten, økende levekostnader og inflasjon har på markedet. Ikke minst er spørsmålet om hvor lang tid det tar å selge en bolig i løpet av 2023 et sentralt tema.

Silje Furuseth Aandalen, eiendomsmegler og partner i Partners Eiendomsmegling

“Det har faktisk blitt solgt flere boliger i Norge så langt i år enn på samme tid i fjor, med en økning på litt over 2%”, sier Silje Furuseth Aandalen, eiendomsmegler og partner i Partners Eiendomsmegling. Det er for tiden mye fokus på boligmarkedet, spesielt når det gjelder påvirkningen den økende renten, økende levekostnader og inflasjon har på markedet. Vi i Partners Eiendomsmegling mener at du trygt kan selge boligen din i markedet slik det er akkurat nå.

Antall solgte boliger i juni har vært stabilt de siste fire årene. I løpet av 2019 ble det solgt 11 968 boliger i Norge. Sammenligner vi det med juni 2023, ser vi at det da ble solgt 11 183 boliger. Det er ikke store forskjellen.  

Vi møter folk som lurer på hvordan det vil være å selge sin nåværende bolig hvis de velger å kjøpe en ny i dagens marked. Ikke minst er spørsmålet om hvor lang tid det tar å selge en bolig i løpet av 2023 et sentralt tema. Omsetningstiden har økt sammenlignet med foregående år med store variasjoner fra by til land. Derfor kan enkelte salgsprosesser kan ta lengre tid. De fleste er opptatt av å unngå å sitte med to boliger samtidig. Det blir da opp til megler og selger å ha is i magen og iverksette tiltak for å gjøre boligen mest mulig attraktiv i markedet. Vår anbefaling er å kontakte megler tidlig i prosessen for å være best mulig forberedt, avslutter Silje Furuseth Aandalen.

Kilde: Eiendom Norge

Kilde: Eiendom Norge

Tenker du på å selge din bolig? Kontakt oss for en uforpliktende prat her.